“Το Μαγεμένο Πηγάδι” Θεατρική παράσταση στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης!

DIPETHE Afisa Magemeno Pigadi

Σήμερα, Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 το σχολείο μας παρακολούθησε την θεατρική παράσταση “Το Μαγεμένο Πηγάδι” του Μιχάλη Πιτένη από την παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.
«Τα παιδιά μπορούν να μας δείξουν το δρόμο, έναν καλύτερο δρόμο, που οι μεγάλοι ή δεν μπορούν να δουν ή έχουν ξεχάσει πώς θα μπορούσαν να τον δουν και να τον βαδίσουν».

IMG202404031103322

Το σπίτι της γριάς Σαβούλου είναι το μοναδικό που έχει μείνει μέσα σ’ ένα απέραντο δάσος πολυκατοικιών. Με όμορφο κήπο γεμάτο δένδρα, λουλούδια και ένα πηγάδι με δροσερό νερό. Τα παιδιά της περιοχής, μη έχοντας άλλους χώρους, παίζουν στην μικρή πλατεία μπροστά στο σπίτι, έχοντας πάντοτε το φόβο της γριάς καθώς οι μεγάλοι τους έχουν πείσει πως είναι μάγισσα και όσα παιδιά μπουν στον κήπο της τα αρπάζει και τα κλείνει στο πηγάδι. Ο Πέτρος, είναι ο μόνος που τολμάει και μπαίνει στον κήπο, όπου έκπληκτος βλέπει ζώα που μιλάνε, παιδιά που παίζουν χαρούμενα και ξεδιψάνε στο πηγάδι και μια γριά, η Σαβούλου, πρόσχαρη και φιλόξενη που τον καλοδέχεται. Για όλα αυτά ευθύνεται το μαγεμένο πηγάδι καθώς όποιος πιει απ’ το νερό του τον κάνει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του.

IMG202404031043242

Οι φίλοι του Πέτρου, έρχονται για να τον σώσουν πιστεύοντας πως η γριά τον κρατά αιχμάλωτο της, αλλά θα «μαγευτούν» και εκείνοι με όσα βλέπουν και θέλουν να μείνουν για πάντα εκεί. Στο έργο η πραγματικότητα συνυπάρχει με το παραμύθι και ο ρεαλισμός συνδυάζεται με τη φαντασία για να διαμορφώσει τις καλύτερες συνθήκες που θα επιτρέψουν στους μικρούς μας πρωταγωνιστές να βρουν μόνοι τους την αλήθεια και να προσπαθήσουν να πείσουν τους μεγάλους ν’ αλλάξουν οπτική και να αναθεωρήσουν κάποιες αποφάσεις τους. Πηγή: xronos-kozanis.gr

IMG202404031035392
IMG202404031055392

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...